برای سلامت قلب، کمتر تلویزیون تماشا کنید

برای سلامت قلب، کمتر تلویزیون تماشا کنید

خبرگزاری نام: متخصصان می گویند محدود کردن زمان نشستن در مقابل تلویزیون به حداکثر یک ساعت در روز می تواند به کاهش خطر بیماریهای قلبی - عروقی در افرادی که احتمال مبتلاشدن به دیابت نوع 2 در آنها بالاست، کمک نماید.


به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، نتایج یک پژوهش جدید در همین رابطه نشان داده است افرادی که روزانه یک ساعت یا کمتر تلویزیون تماشا می کردند، در ۱۰ سال آینده کمتر در معرض مبتلاشدن به بیماریهای قلبی - عروقی ناشی از تصلب شرایین (آترواسکلروتیک) بودند.
آترواسکلروزیس یا آترواسکلروتیک به وضعیتی گفته می شود که در آن پلاک های چربی، کلسیم یا سایر مواد در دیواره های شریان ها تجمع می یابند و موجب تنگ شدن و سخت شدن آنها می شوند. این امر می تواند جریان خون را محدود کند و خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی - عروقی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری شریان محیطی را افزایش دهد.
دکتر یانگ وون کیم، نویسنده اصلی مطالعه و استاد دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هنگ کنگ می گوید: دیابت نوع ۲ و سبک زندگی بی تحرک همچون نشستن طولانی مدت، از عوامل خطر اصلی در مبتلاشدن به بیماریهای عروقی آترواسکلروتیک هستند.
متخصصان در این مطالعه، سوابق ژنتیکی، سبک زندگی و پزشکی موجود از ۳۴۶ هزار و ۹۱۶ بزرگسال را در یک پایگاه داده بیومدیکال و منبع تحقیقاتی بزرگ در بریتانیا تحلیل کردند. شرکت کنندگان به طور متوسط ۵۶ ساله بودند و تقریباً ۱۴ سال پیگیری شدند.
به گزارش هارت، حدود ۲۱ درصد شرکت کنندگان گزارش دادند که روزانه یک ساعت یا کمتر تلویزیون می بینند. ۷۹ درصد شرکت کنندگانی که روزانه دو ساعت یا بیشتر تلویزیون می دیدند، فارغ از ریسک ژنتیکی آنها برای دیابت نوع ۲، حدود ۱۲ درصد بیش از همتایانشان که کمتر تلویزیون می دیدند، در معرض خطر مبتلاشدن به بیماریهای عروقی آترواسکلروتیک بودند. افرادی هم که ریسک ژنتیکی متوسط و بالا برای دیابت نوع ۲ داشتند، در صورتیکه زمان تماشای تلویزیون خودرا به یک ساعت یا کمتر در روز محدود می کردند، خطر ابتلای آنان به بیماریهای عروقی آترواسکلروتیک بیشتر نمی شد.
در صورتیکه افرادی که برای دیابت نوع ۲ ریسک ژنتیکی پایینی داشتند و روزانه حداقل دو ساعت تلویزیون تماشا می کردند، خطر مبتلاشدن به بیماریهای عروقی آترواسکلروتیک در طول ۱۰ سال آینده کمی بیش از افرادی بود که ریسک ژنتیکی بالاتری داشتند اما زمان تماشای تلویزیون خودرا به یک ساعت یا کمتر محدود کرده بودند.
بگفته یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه، این یافته نشان میدهد که کاهش زمان تماشای تلویزیون می تواند یک هدف رفتاری کلیدی برای پیش گیری از بیماریهای عروقی آترواسکلروتیک در رابطه با ژنتیک دیابت نوع ۲ باشد و در آینده باید بیشتر تلاش شود تا مردم خصوصاً آنهائیکه در معرض ریسک ژنتیکی بالا برای دیابت نوع ۲ هستند، تشویق شوند زمان کمتری را جلوی تلویزیون بگذرانند.


1404/01/01
13:10:02
0.0 / 5
64
تگهای خبر: متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان خبرگزاری نام
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام