محمدبیگی:

نیازمند عزم ملی مقابل عوارض دهشتناک پدیده سالمندی و تک فرزندی هستیم

نیازمند عزم ملی مقابل عوارض دهشتناک پدیده سالمندی و تک فرزندی هستیم

به گزارش خبرگزاری نام، رییس فراکسیون جمعیت و پشتیبانی از خانواده با اعلان اینکه مشکلات کاهش شدید جمعیتی کشور یک شبه ایجاد نشده که بخواهیم یک شبه درمان گردد، اظهار داشت: در این برهه تاریخی نیازمند عزم ملی و همگانی در تمام سطوح حکمرانی، زیرساختی، راهبردی و عملیاتی کلان و خرد، مردمی و نخبگانی، حوزه و دانشگاه، خانه و اجتماع مقابل پدیده سالمندی، تک فرزندی و عوارض دهشتناک آن هستیم.


به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، متن یادداشت فاطمه محمدبیگی نماینده قزوین با عنوان «توقع طلای المپیک از نوزاد یک ساله!» که در اختیار خبرنگار ایسنا قرار داده، به شرح زیر است:
«قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت در حالی یک ساله شد که با وجود جنگ روانی معاندین مقابل سیاست جمعیتی کشورمان با پیگیری و نظارت مجلس و همراهی قسمتی از بدنه دولت، حدود ۳۵ درصد آن به مرحله اجرا رسیده، این در حالیست که طبق اعلام مسئولان ذی ربط میانگین اجرای برنامه توسعه طی ۶ دوره گذشته حدود ۳۰ درصد بوده است.
بطور قطع راهی که در ۹۰ سال قبل برای کاهش فرزندآوری از متوسط ۷ فرزندی به دو فرزندی با صرف وقت و هزینه هنگفت و کار رسانه ای مفصل داخلی و بین المللی طی شده را نمی توان به یک باره تغییر داد و برای برگشت و جبران این خطای راهبردی حداقل ده ها سال وقت لازم است. بی گمان تلاش و مجاهدت فراوان، آموزش و لزوم تغییر نگرش های گوناگون منفی حک شده در اذهان ملت نسبت به مقوله ازدواج، فرزندآوری، فرزند پروری، تکریم مادری و پدری و همسری در این عرصه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت یک راه حل راهبردی پس از سال ها دغدغه در این حوزه می باشد که با عزم مجلس یازدهم در امتداد لبیک به فریاد بلند رهبر معظم انقلاب و دغدغه مندان آینده کشور برداشته شده است. قانونی که بر حسب آنچه از خیرالموجودین روی میز مجلس و دولت برای اجرائی شدن وجود داشت، به نگارش درآمد. یک سال فعالیت شبانه روزی و کار کارشناسی در کمیسیون مشترک جوانی جمعیت مجلس با حضور نخبگان، کارشناسان، مسئولان و نمایندگان بر روی بند به بند آن انجام و در نهایت با تصویب نمایندگان به دولت ابلاغ گردید. البته با وجود اهمیت و حساسیت بسیار این قانون و نقش کلیدی که در زمینه جمعیت ایفا می کند، هنوز بودجه آن پرداخت نشده و تعدادی از وزارتخانه ها تا حالا به اهمیت آن واقف نشده و اقدامات معدود و کند آنها در راه اجرای تعهدات شان ابداً مطلوب نمی باشد.
برای دست یابی به هدف نهایی و نجات کشور از بحران بزرگ جمعیتی و تحقق شرایط مطلوب راهی طولانی اما زمان کمی در پیش است، پس توقع و مطالبه ما از مسئولان و سیاست گذاران کشور تسریع هر چه سریع تر در اجرای تک تک مفاد این قانون ۷۳ ماده ای است. این قانون نوپاست و با وجود این که قریب به یک سال از تصویب آن می گذرد، بتازگی سیاستگذاران و بودجه نویسان دولت به فکر اختصاص منابع لازم بودجه ای - در قانون بودجه - به آن افتاده اند! هنوز چرخ های این قانون نیاز به روغن کاری دارد تا به گونه ای دقیق، درست، منظم و هماهنگ همه اجزای آن در همه بخش ها کار کند و اثر مطلوب خویش را بگذارد. البته جای امیدواری است که حتی حالا هم با اجرای حدود ۳۵ درصدی قانون در یک سال اول، شاهد کشیده شدن ترمز سقوط قطار جمعیتی کشور به سیاهچاله هستیم و جامعه ایرانی در لبه پرتگاه جمعیتی نگاه داشته شده است.
آنچه حالا مهم و حیاتیست درک شرایط جمعیتی و عوامل مؤثر در زمینه جمعیت همین طور تحلیل دقیق وقایع بر طبق واقعیت های جامعه، کنترل شرایط اقتصادی و ارتقاء سطح معیشتی مردم، تمرکز بر روی مؤلفه های اصلی زندگی مردم یعنی تامین اشتعال، مسکن، پشتیبانی از ازدواج و رفع موانع فرزندآوری و فرزند پروری، ارتقاء سلامت مادر و کودک، تامین آرامش و امنیت از جنبه های مختلف، آموزش و فرهنگ سازی و ترویج دقیق و صحیح سبک زندگی ایرانی- اسلامی و الگوهای موفق استواری خانواده، پشتیبانی از زوجین جوان، دانشجویان و طلاب است.
مردم عزیز؛ مشکلات کاهش شدید جمعیتی کشور یک شبه ایجاد نشده که بخواهیم یک شبه درمان گردد. ما در یک شیب تند سقوط جمعیتی قرار داشتیم و قانون جوانی جمعیت توانست ظرف یک سال از میزان این شیب سقوط بکاهد. در این برهه تاریخی نیازمند عزمِ جزمِ ملی و همگانی در تمام سطوح حکمرانی، زیرساختی، راهبردی و عملیاتی کلان و خرد، مردمی و نخبگانی، حوزه و دانشگاه، خانه و اجتماع مقابل پدیده سالمندی، تک فرزندی و عوارض دهشتناک آن هستیم.
این قانون راهبردی تازه جوانه زده که ان شاءالله بهار شکوفایی آن فرا می رسد و در این راه نیازمند حمایت جدی مسئولان، مردم و دغدغه مندان هستیم تا نتایج آن در جامعه و آینده کشور عزیزمان ملموس و عینی شود. بی گمان برای بهبود و اجرای کامل این قانون از هر گونه پیشنهاد و راه حل و انتقاد سازنده استقبال می نماییم تا شاید بتوانیم قدمهای بلندتری برای جوانی ایران عزیزمان برداریم.»





منبع:

1401/10/22
14:46:42
0.0 / 5
482
تگهای خبر: آموزش , ابلاغ , برنامه , حكم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام