شفیعی :
ماهواره نور بازدارندگی را بالا می برد
خبرگزاری نام: یك كارشناس مسائل بین الملل اظهار داشت: ماهواره نور سبب افزایش قدرت و اعتبار كشور شده است كه با خود افزایش توان بازدارندگی و احترام را به دنبال داشته است.
نوذر شفیعی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اتهامات آمریکا به ایران به دنبال ارسال ماهواره نور به فضا گفت: تفسیر آمریکایی ها و اروپایی ها از قطعنامه ۲۲۳۱ یک تفسیر موسع است و در نتیجه با این تفسیر، تقریباً تمامی اقدامات موشکی ایران مشمول این قطعنامه می شود.
وی افزود: باید بگویم که این تفسیر غلط بوده و ما می گوئیم که باید آنچه در متن این قطعنامه تصریح است را مبنا قرار داد. قطعنامه ۲۲۳۱ بطور مشخص می گوید که ایران موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی را آزمایش نکند. وقتی ما با موشک خود ماهواره ای را در مدار قرار می دهیم، مشخص است که هدف ما علمی بوده و اگر این موشک دومنظوره است، مشکل ما نیست.
سخنگوی اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم اظهار داشت: غربی ها تفسیر بدی دارند و معتقدند که کشورها به بهانه پرتاب ماهواره، در حال تست موشک بالستیک هستند، که البته برخی کشورها نیز از همین راه بهره برده اند. منتها اگر قرار باشد کشورمان به خاطر پیشبرد برنامه فضایی متهم شود، به مانند داستان اتهامات مقابل تأسیسات اتمی در فردو و نظنز است.
شفیعی اضافه کرد: غربی ها در موضوع تأسیسات اتمی ما را متهم می کردند که آنها برای ساخت سلاح اتمی بوده و در نهایت نیز مشخص شد که آنگونه که آنها ادعا داشتند، نبوده است.
وی عنوان کرد: هدف غربی ها از توسل به قطعنامه ۲۲۳۱ برای متهم کردن ایران، اجرایی کردن آن نیست، بلکه آنها می خواهند در پرتو این قطعنامه برنامه های موشکی، هسته ای و دیگر برنامه های دفاعی ایران را تحت تأثیر قرار داده و آنرا مبتلا به اختلال کنند و اگر بتوانند این برنامه ها را متوقف کنند.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: کار غربی ها از روی بغض بوده و ما نیز بی توجه به آن در حال اجرای برنامه های خود هستیم، مگر آنکه یک نهاد بی طرف راجع به این مساله که برنامه های فضایی ایران متناقض قطعنامه ۲۲۳۱ است یا خیر، اظهار نظر کند.
شفیعی اشاره کرد: ما خودمان این قطعنامه را تفسیر می نماییم و حرف های آنها تأثیری در پیشبرد برنامه های ما ندارد.
وی درباره تأثیر موفق بودن ماهواره نور بر جایگاه بین المللی ایران اشاره کرد: اولاً این ماهواره یک ماهواره نظامی است و خود این امر یک اهمیت ویژه دارد. همین موضوع به کشور این امکان را می دهد که فعل و انفعال های سیاسی پیرامونی را رصد کند.
تحلیلگر مسائل بین الملل اشاره کرد: در ثانی این ماهواره نشانگر توانمندی تکنولوژیکی بالا است. بدین سبب نفس اینکه ما به این دانش رسیده ایم، تولید قدرت بوده و خود به خود دارای اهمیت است و از همین رو بوده که دوستان ایران از این موفقیت خوشحال و دشمنان عصبانی و ناراحت هستند.
شفیعی اظهار داشت: نکته سوم نیز به کارهای فضایی کشورها بازمی گردد. واقعیت این است که نوعی رقابت نهان میان کشورها برای تسخیر فضا وجود دارد. این رقابت شامل استقرار ماهواره تحقیقاتی، تجاری، نظامی، علمی، استقرار در ماه و یا مریخ را شامل می شود. از همین رو می توان اظهار داشت که ایران در این رقابت وارد شده است.
وی افزود: این نکته را باید مدنظر داشت که وقتی آمریکا به ماه رفت، پرچم این کشور را در آنجا نصب کرد. این به مدلول آن است که مالکیت این قلمرو به نام این کشور است و اگر کشور دیگری نیز دست به این اقدام بزند، آن قلمرو را برای خود می کند و اگر کشوری بخواهد در آینده وارد قلمرو شود، باید اجازه بگیرد.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: از همین رو صنعت هوافضا بحث بسیار جدی و پراهمیتی است که در نهایت به افزایش انباشت قدرت یک کشور کمک می نماید که سرانجام آن در حوزه نرم، افزایش توان تکنولوژیکی کشور و در شکل سخت، دستیابی به دانش نظامی در نهایت به افزایش وجهه، اعتبار و قدرت کشورها در عرصه بین الملل منجر می شود.
شفیعی در خاتمه اضافه کرد: افزایش قدرت کشورها سبب بازدارندگی و افزایش اعتبار سبب افزایش احترام می شود و از همین رو باید اظهار داشت که ماهواره نور سبب افزایش قدرت و اعتبار کشور شده است که با خود افزایش توان بازدارندگی و احترام را به دنبال داشته است.
منبع: خبرگزاری نام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب