معاون اول قوه قضاییه:

دادگاه های صلح به کاهش اطاله دادرسی کمک خواهد کرد

دادگاه های صلح به کاهش اطاله دادرسی کمک خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری نام، معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت: دادگاه های صلح به کاهش اطاله دادرسی کمک خواهدنمود.



به گزارش خبرگزاری نام به نقل از قوه قضاییه، دادگاه های صلح استان تهران با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور، ناصر سراج معاون سیاسی قوه قضاییه، علی القاصی رییس کل دادگستری استان تهران، علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران، موحد دبیر شورای راهبری اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف و راه اندازی دادگاه صلح، غلامرضا مهدوی رییس شورای حل اختلاف استان تهران و محمد صادق معتمدیان استاندار تهران راه اندازی شد.

حجت الاسلام خلیلی معاون اول قوه قضاییه در این مراسم اظهار داشت: پس از تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف و دادگاه های صلح، این قانون به شیوه ارزشمندی اجرا شد.

وی اضافه کرد: این قانون به تدریج در سراسر کشور اجرا شد و دادگاه های صلح ابتدا در بخش ها و بعد در شهرستان ها و مراکز استانها راه اندازی شدند. هم اکنون دادگاه های صلح در بیشتر استانها افتتاح شده است.

معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت: هم اکنون طیف وسیعی از پرونده ها به دادگاه های صلح ارجاع می شود. امروز دادگاه های صلح در کنار شوراهای حل اختلاف قرار دارند تا قسمتی از پرونده ها که ظرفیت صلح و سازش دارند به سازش ختم شوند.

معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: دادگاه های صلح به کاهش اطاله دادرسی کمک خواهدنمود.

خلیلی اظهار داشت: برای رسیدن به دادرسی عادلانه یا عادلانه تر همین طور دسترسی و رسیدن به عدالت ابتدا باید بدانیم در چه موضوعی و در متن چه گزاره ای باید موثر باشیم. عدالت زمان و مکان نمی شناسد و در عصر و زمان منحصر نشده است. عدالتی که در ذهن همگان آشناتر است به مفهوم قرار دادن هر چیزی در جای خود است و عصر و زمان نمی تواند آنرا کهنه کند و در هر عصر و زمانی ثابت و بدون تغییر است و باید توجه ویژه ای به آن داشته باشیم.

وی اضافه کرد: در شیوه ها و روش ها می توانیم تغییراتی به وجود آوریم و تعمیم و توسعه دهیم. آن چه که امروز می توانیم بر آن پا فشاری نماییم در شیوه های رسیدن به عدالت است که این شیوه ها را عصر و زمان می تواند تغییر دهد.

خلیلی اظهار داشت: در تغییر یا تاسیس امروز محاکم را داریم که در کنار آنها هیات منصفه را ایجاد کرده ایم. عدالت اقتضا می کند در کنار قضاوت کردن و دسترسی به عدالت با این شیوه که هیات منصفه ای در کنار دادگاه ها باشد دادگاه ها را به سوی عدالت بیشتر سوق می دهد.

معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت: امروز دادگاه های برخط، چون دارای قابلیت نظاره عمومی است می تواند دادگاه های ما را در رسیدگی و انشا رای به عدالت بیشتر برساند و در دادگاه های غیر برخط بصورت سنتی می توانیم عدالتی در حد همان فضا را داشته باشیم، چون نظاره عمومی وجود ندارد بدین سبب نظاره های عمومی شیوه های رسیدگی را عادلانه تر می کند.

وی افزود: امروز دادگاه های صلح در کنار دادگاه های عمومی، حقوقی، کیفری، انقلاب گونه ای از دادگاه است و این محاکم بطور کلی فراگیر است و می تواند محاکم ما محاکم انقلاب، محاکم کیفری، محاکم عمومی و حقوقی و محاکم صلح باشد یعنی محاکم صلح در کنار محکه های دیگر تعریف می شود یعنی یک پدیده ای است که در کنار دادگاه های عمومی، حقوقی و کیفری آنرا تعریف می نماییم.

خلیلی اظهار داشت: در کنار دادگاه های صلح باید شورای حل اختلاف داشته باشیم یعنی در کنار هر شعبه از دادگاه صلح شورای حل اختلاف باشد یعنی شورای حل اختلاف را تعبیه کرده ایم تا دادگاه های صلح به میزانی که تلاش می کنند از ظرفیت شورا برای صلح و سازش بهره گیرند. این مدل و شیوه جدیدی در عدلیه است که اتفاق افتاده است که در گذشته وجود نداشته است و تجربه موفقی خواهد بود.

وی افزود: نهاد خانواده بسیار باارزش است و برای استواری بخشیدن اگر بتوانیم در محاکم خانواده همین مدل را به مرور اجرا نماییم که در کنار هر شعبه دادگاه خانواده شورای حل اختلاف نیز برای صلح و سازش قرار گیرد و استفاده از این ظرفیت منجر به صلح و سازش می شود. این شیوه بسیار عالی است و باید خوب اجرا شود و امر مطلوب و ارزشمندی است که دامنه اش به کام مردم ما شیرین خواهد آمد، اما به شرطی که به شکلی اجرا نماییم که این اقدام مبارک تر شود بدین سبب همگی باید همکاری کنند.

معتمدیان استاندار تهران نیز در این آیین اظهار داشت: یکی از اقدامات فاخر و نوآورانه ای که با همت قوه قضاییه انجام گرفت بحث افتتاح دادگاه های صلح است و این اقدام بسیار موثر در راستای خدمت رسانی بیشتر به مردم سطح استان تهران است. قانون شوراها بعد از چند سال اجرای آزمایشی سال قبل با پیگیری قوه قضاییه، بصورت قانون دائمی شوراهای حل اختلاف تصویب گردید و امروز شاهد افتتاح دادگاه های صلح در کنار شوراهای حل اختلاف هستیم.

وی اضافه کرد: این اقدام اساسا موجبات رضایتمندی مردم را فراهم خواهد کرد؛ بدین سبب از مسئولان قوه قضاییه که زمینه اجرائی کردن این قانون فاخر را فراهم کردند تقدیر و تشکر می کنم. با تمام ظرفیت ها و توانمندی هایی که داریم در مجموعه دولت از این طرح حمایت می نماییم. نقش دستگاه قضایی در تامین امنیت بی بدیل است و ما نیز در شورای تامین استان با همگرایی و هم افزایی اهتمام می کنم امنیت را برقرار نماییم.

در ادامه ۴ مجتمع دادگاه های صلح تهران مجتمع شهید نیلفروشان، مجتمع شهید صیاد شیرازی، مجتمع شهید باکری و مجتمع شهید احمد کاظمی با حضور معاون اول قوه قضاییه، رییس مرکز توسعه حل اختلاف، رییس کل دادگستری استان تهران، رییس کل در امور شوراهای حل اختلاف دادگستری استان تهران و هیات همراه راه اندازی شد.

در ادامه حجت الاسلام هادی صادقی رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور، با حضور در مجتمع شهید احمد کاظمی دادگاه صلح این مجتمع را افتتاح نمود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در آیین افتتاح دادگاه های صلح تهران مجتمع شهید احمد کاظمی اظهار داشت: امروز دادگاه صلح مجتمع شهید احمد کاظمی در کنار شوراهای حل اختلاف راه اندازی شد و همزمان در مجتمع های شهید نیلفروشان، شهید صیاد شیرازی و شهید باکری دادگاه های صلح درحال افتتاح است.

وی اضافه کرد: دادگاه صلح یکی از تاسیس های قانونی می باشد که در دوره تحول و تعالی قوه قضاییه به انجام می رسد و یکی از افتخارات دوره ی جدید قوه قضاییه است و باید به این ابتکار تبریک گفت. فلسفه وجودی تشکیل دادگاه های صلح این است که ضمن این که دادگاه است و می تواند رای صادر کند، اما کوشش برای صلح و سازش می کند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور اظهار داشت: دادگاه صلح با کمک شوراهای حل اختلاف می تواند حقوق مردم را با سازش، رضایت و با روش هایی که ضمن احقاق حقوق افراد بی جهت افراد معطل رسیدگی های طولانی مدت و چند مرحله ای نشوند استیفاء می شود.

صادقی بیان کرد: از شهروندان خواستارم هنگامی که به دادگاه صلح مراجعه می کنند تلاش همکاران را مورد توجه قرار دهند و سفارش آنها را بپذیرند و وقتی آنها را به شوراهای حل اختلاف ارجاع می دهند ضمن حفظ حقوق و نوبت خود، آنها می توانند سریع تر به مقصد برسند. در شوراهای اختلاف که در کنار دادگاه های صلح هستند مردم می توانند مطالب خودرا مطرح کنند تا تحقیقات کامل صورت گیرد و یک نوع مصالحه منصفانه که حقوق افراد تامین می شود صورت خواهد گرفت.



1403/08/15
13:31:36
0.0 / 5
159
تگهای خبر: امنیت , پرونده , دادستان , دادگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام