معاون اداره كل حفاظت محیط زیست استان عنوان كرد

افزایش گازسوزی های فلرها در خوزستان

افزایش گازسوزی های فلرها در خوزستان

خبرگزاری نام: خوزستان معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با ابراز نگرانی از ادامه شرایط آلودگی هوا و اینورژن، بر لزوم کاهش منابع آلاینده هوای استان تاکید نمود.



فرهاد قلی نژاد در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت آلودگی هوا در خوزستان اظهار داشت: متاسفانه در ایام اخیر درگیر آلودگی شدید هوا هستیم به شکلی که روز گذشته (دوشنبه ۲۳ مهرماه) ۱۲ شهر خوزستان در وضعیت ناسالم قرار گرفتند؛ دلیل اصلی این شرایط، سکون هوا است و تا پایان هفته شاهد پایداری سکون هوا خواهیم بود و اینورژن را هم در هوای استان خوزستان داریم، بدین سبب شاهد تجمع آلاینده های جوی در شهرهای بزرگ و پرجمعیت استان بوده ایم.

وی اضافه کرد: لایه ارتفاعی هوا از روز یکشنبه کم شد و روز گذشته کمترین لایه ارتفاعی هوا به میزان ۱۱ متر را داشتیم، بدین سبب پیش بینی می شد که غلظت آلاینده ها بیشتر شود بدین سبب یکشنبه شب کمیته اضطرار آلودگی هوا در استانداری خوزستان تشکیل شد و مصوباتی داشت.

آغاز گشت های شبانه برای شناسایی صنایع آلاینده فعال


معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با تأکید بر لزوم جلوگیری شهرداری ها از زباله سوزی اظهار داشت: از امروز گشت های بازرسی در خوزستان فعال شده و از دیشب گشت های شبانه برای شناسایی صنایع آلاینده فعال در شهر و پسماندسوزی در شهرهای استان به انجام می رسد.

قلی نژاد عنوان کرد: با اقدامات انجام شده در وضعیت سکون هوا در سال گذشته، روزهای قابل قبول بیشتری نسبت به سال پیش از آن داشتیم. با پیگیری ها از نیمه دوم امسال در تلاش هستیم روزهای کمتر خطرناکی در خوزستان داشته باشیم و روزهای ناسالم را کاهش دهیم.

نگرانی از اینورژن و پایداری هوا در نیمه دوم سال


وی اشاره کرد: در نیمه اول سال شاهد بهبود هوا بودیم اما نگرانی ما در نیمه دوم سال هنوز وجود دارد برای اینکه در نیمه دوم سال بیشتر درگیر اینورژن و پایداری هوا می شویم.

معاون محیط زیستی انسان اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به منابع آلوده کننده هوا در اطراف اهواز و دیگر شهرها اظهار داشت: طرح جامع کاهش آلودگی اهواز مربوط به سالهای قبل است در صورتیکه تغییراتی در جمعیت و توسعه اهواز به وجود آمده است بدین سبب باید منابع آلاینده اهواز باردیگر مطالعه شود؛ در این جهت مطالعه و بازبینی طرح جامع کاهش آلودگی هوای اهواز یا سیاهه انتشار هوای اهواز شروع شده است.

فلرهای نفتی، مهم ترین دغدغه در آلودگی هوای خوزستان


وی اشاره کرد: امروز مهم ترین دغدغه ما در حوزه آلودگی هوا، سوزاندن گازهای همراه نفت در مشعل ها (فلرهای نفتی) در اطراف اهواز و برخی دیگر از شهرها است که به شدت در آلودگی هوای اهواز موثر بوده و منجر به نامطلوب شدن کیفیت هوا شده است.

اخطار خودداری از آتش زدن مزارع


قلی نژاد اظهار داشت: روش های برداشت نیشکر از دیگر دغدغه ها است و باید تلاش شود شرکت های کشت و صنعت به سمت برداشت سبز بروند؛ حالا برداشت سبز در خوزستان ۴۰ درصد است و باید به ۵۵ درصد برسد.

وی اضافه کرد: بیشترین نگرانی در بخش کشاورزی، در مورد برداشت شلتوک است؛ باتوجه به نوع احتراق ناقص در مزارع و جهت حرکت دود به سمت منازل مسکونی، نگران هستیم در آخر آبان ماه و اوایل آذرماه شاهد حریق مزارع کشت برنج باشیم. دراین زمینه از اکنون اخطاریه ها صادر گردیده است و از کشاورزان خواسته ایم از سوزاندان بقایای مزارع اجتناب کنند و جهاد کشاورزی هم باید همکاری کند.

نگرانی شدید از وضعیت زباله سوزی در چهار شهر


معاون محیط زیستی انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار داشت: یکی دیگر از منابع آلوده کننده هوای خوزستان پسماندها هستند؛ خیلی از محل های دفن پسماند در خوزستان به سبب شرایط نامطلوب و دفن نشدن اصولی زباله، شاهد حریق پسماندها در لندفیل ها هستیم و گزارش های مختلفی از این مساله داریم.

وی بیان کرد: هم اکنون زباله سوزی در شهرهای دزفول، رامهرمز، اندیمشک، آبادان و خرمشهر به شدت سبب نگرانی ما شده است.

قلی نژاد عنوان کرد: در اهواز در سایت دفن زباله صفیره مدیریت خوبی اعمال شده است و درحال حرکت به سمت دفن بهداشتی هستیم اما حریق کانون های پراکنده پسماند و حتی لاستیک های فرسوده در اطراف اهواز بر کیفیت هوای برخی محله ها و مناطق موثر است.

شناسایی ۵۴ کانون آلودگی پسماند در اهواز، کارون و باوی


وی اضافه کرد: بالاتر از ۵۴ کانون آلودگی پسماند در اهواز، کارون و باوی شناسایی شده است و طبق دستور قضایی دریافت شده، شهرداری ها باید به سرعت این کانون ها را پاکسازی کنند.

معاون محیط زیستی انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار داشت: در همه شهرهای خوزستان از استاندارد حمل و نقل عمومی فاصله داریم و در نتیجهف مردم بیش از خودرو های شخصی استفاده می نمایند.

پیگیری افزایش سهمیه بنزین یورو ۴ در اهواز


وی با اشاره به پایش و نظارت بر سوخت مصرفی شهرهای خوزستان اضافه کرد: تاکید می شود حداقل در کلانشهرها تنها بنزین یورو ۴ توزیع شود اما متاسفانه توزیع بنزین یورو ۴ در اهواز کم است. باتوجه به تعدد منابع آلاینده در اهواز، درحال پیگیری ملی هستیم تا سهمیه ویژه ای برای خوزستان در نظر گرفته شود تا در پایین آوردن آلودگی هوا موثر باشد.

فاصله خوزستان از استاندارد کشوری فضای سبز

قلی نژاد با اعلان اینکه فضای سبز تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت هوا می گذارد، عنوان کرد: در هیچ کدام از شهرهای خوزستان سرانه فضای سبز مطلوب نمی باشد و هنوز فضای سبز در شهرهای خوزستان با استاندارد کشور فاصله دارد بدین سبب شهرداری ها باید وظایف خود درباب افزایش سرانه فضای سبز را انجام دهند.

معاون محیط زیستی انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار داشت: کمیته فضای سبز ذیل قانون هوای پاک تشکیل شده و فعالیت همه صنایع استان خوزستان در حوزه فضای سبز احصا شده است. طبق قانون هوای پاک هر شرکت صنعتی باید حداقل ۱۰ درصد اطراف مساحت خود فضای سبز بوجود آورد و هنوز صنایع بزرگی در خوزستان داریم که به این میزان فضای سبز ایجاد نکردند.

وی عنوان کرد: باید از ظرفیت صنایع بزرگ اهواز برای ایجاد سبزینگی بیشتر استفاده گردد. صنایعی که کمبود فضای سبز دارند باید ابتدا در واحد خود فضای سبز یا در روستاها و شهرهای تاثیرپذیر اطراف خود فضای سبز ایجاد کنند.

قلی نژاد با اشاره به ضعیف بودن میزان سبزینگی در خوزستان و دسترسی نداشتن به سرانه فضای سبز مناسب بیان کرد: هنوز طرح ایجاد ۱۰ درصد فضای سبز در اطراف مجموعه خیلی از شرکت های نفتی خوزستان محقق نشده است و اخطاریه های مدت دار دراین زمینه برای این شرکتها درحال صادر شدن است.

برای مقابله با گرد و غبار چه کاری در دست است؟

معاون محیط زیستی انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار داشت: امسال بعد از سال ها، طرح جامع مقابله با گرد و غبار خوزستان مصوب شد؛ تصویب نشدن این طرح در سالهای قبل سبب شد نتوانیم پروژه های قابل توجهی در حوزه بیابان زدایی و کاهش اثر گرد و غبار در استان خوزستان داشته باشیم.

وی اضافه کرد: هم اکنون پروژه های دستگاه های اجرائی برای مقابله با گرد و غبار دریافت و به سازمان برنامه و بودجه خوزستان اعلام شده است و درحال پیگیری هستیم تا امسال پروژه های قابل توجهی دراین زمینه تصویب شود.

قلی نژاد بیان کرد: با توجه به این که در طول سال با این پدیده مواجه هستیم باید با آمادگی مراکز درمانی، ایجاد فضای سبز و... تاب آوری شهرها افزایش یابد و آمادگی لازم را داشته باشیم.

معاون محیط زیستی انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با تأکید بر اجرای کمربند سبز در شهرهای استان بیان کرد: هر شهر باید یک سند توسعه فضای سبز داشته باشد تا بر طبق این سند، کارها صورت گیرد و نظارت ها را انجام دهیم.

قلی نژاد با اشاره به حریق درختان در جاده اهواز - اندیمشک و اعتراض بحق دراین زمینه عنوان کرد: در این خصوص چند پرونده قضایی تشکیل شده است و پیگیر حریق گسترده در حاشیه جاده های خوزستان که در جریان آن تعداد زیادی درخت از بین رفت، هستیم.

دستور ویژه دادستان برای ۲۵ پرونده زیست محیطی خوزستان

وی با اشاره به اقدامات قضایی درباب مبارزه با آلودگی هوا اشاره کرد: بالاتر از ۵۰ پرونده قضایی دراین زمینه تشکیل شده است و دستور ویژه دادستان برای ۲۵ پرونده زیست محیطی مهم را دریافت کرده ایم که این پرونده ها مربوط به صنایع مهم استان خوزستان هستند.

معاون محیط زیستی انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار داشت: با اقدامات انجام شده در سال قبل با وجود ورود چند توده گرد و غبار، روزهای قابل قبول بیشتری داشتیم بدین سبب پیگیری ها می تواند نتیجه بخش باشد.

قلی نژاد بیان کرد: پیگیری ها وقتی نتیجه بخش خواهد بود که دستگاه های اجرائی همکاری لازم را برای اجرای قانون هوای پاک داشته باشند.

وی اشاره کرد: قوه قضاییه و دادستان مرکز خوزستان همکاری خوبی دارند و درحال ورود به ترک فعل ها هستند. ما هم هر سه ماه یک دفعه گزارشی از عملکرد دستگاه های اجرائی در حوزه قانون هوای پاک را ارائه می دهیم.

گازسوزی های فلرها درحال افزایش است

معاون محیط زیستی انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار داشت: باتوجه به خروج نفت، گازسوزی های فلرها درحال افزایش است و دراین زمینه نگرانی شدیدی داریم. همین طور باید نیروگاه ها در زمستان به سمت سوخت جایگزین نروند و توزیع سوخت استاندارد نیز در خوزستان صورت گیرد.

قلی نژاد درباب دستگاه هایی که در انجام وظایف خود برای کنترل آلودگی هوا ترک فعل داشته اند، اظهار داشت: پرونده های قضایی مهم مربوط به صنایع مربوط به واحدهای متفرقه مثل کارخانه های آجر، معادن شن و ماسه، کارخانه های سیمان و صنایع پتروشیمی هستند که در حوزه فاضلاب و هوا ترک فعل داشته اند.

وی بیان کرد: از ۲۵ شهرداری خوزستان به سبب پسماندسوزی در لندفیل ها شکایت شده است. شهرداری ها مکلف شدند از محل عوارض آلایندگی، لندفیل ها را ساماندهی کنند و دراین زمینه برخی پروژه ها در حال انجام می باشد.

معاون محیط زیستی انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار داشت: تحت هیچ شرایطی نباید در لندفیل ها پسماندسوزی داشته باشیم برای اینکه منجر به تولید گازهای خطرناک و سرطان زا می شود.




منبع:

1403/07/24
09:20:26
0.0 / 5
50
تگهای خبر: برنامه , پروژه , پرونده , دادستان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام