عبداللهی در گزارش خبرگزاری نام؛
رای دادگاه لاهه یک بی آبرویی بین المللی برای آمریکا است
به گزارش خبرگزاری نام، کارشناس ارشد حقوق بین الملل اظهار داشت: اصل مبحث در رای دادگاه لاهه، سیاسی، بین المللی و حقوقی است که واشنگتن محکوم شده و این یک بی آبرویی بین المللی برای آمریکا است.
سید ایوب عبداللهی کارشناس ارشد حقوق بین الملل در گزارش خبرگزاری نام به نقل از مهر، در مورد رای صادر شده دادگاه لاهه در مورد شکایت ایران از آمریکا، اظهار داشت: دادگاه لاهه رای صادر کرده و آمریکا را به نقض معاهده مودت که در سال ۱۳۳۴ منعقد شده، صد درصد محکوم کرده است.
وی اضافه کرد: بنابر این اصل مبحث در رای دادگاه لاهه، اصلی سیاسی، بین المللی و حقوقی است که آمریکا محکوم شده و این یک بی آبرویی بین المللی برای آمریکا است.
عبداللهی تاکید کرد: عهدنامه مودت میان ایران و آمریکا، حاوی مطالب بین المللی مهمی به لحاظ کنسولی، تجاری و امنیتی بوده است. آمریکا این معاهده رو نقض کرده که یک اصل مهمی است و اساسا خود در رسانه هایشان به آن نمی پردازند، چونکه حقیقت اینست که آمریکا و اقمارش خصوصاً اروپایی ها، از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تابحال مخالفت های خویش را با روش های مختلف به ایران نشان دادند.
معاون سابق حقوقی وزارت دفاع عنوان کرد: آنها این معاهده ایی که قانونی و بین المللی بوده است و سال ها تداوم داشته است را به بهانه های واهی مثل انفجار مرکز دریایی آنها در لبنان و افترا زنی به ایران، اجرا نکرده و از آن سرباز زدند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت مصونیت قضایی که مصونیت بین المللی است در معاهده مودت ذکر شده و به شکل جدی به آن توجه شده است. طبق معاهده مصونیت قضایی، تجاری، امنیتی و آزادی تجار و شخصیت های حقیقی و حقوقی دو طرف، باید صورت می پذیرفت.
وی افزود: فرض نماییم یک تاجر ایرانی در آمریکا سرمایه گزاری نموده است، وی حق دارد هرزمان که بخواهد سرمایه اش را فروخته و نقد کرده و به ایران منتقل کند. در نتیجه او برای این مورد باید امنیت داشته باشد، رفتار مناسب ببیند و مصونیت کافی داشته باشد. این در شرایطی است که همه این موارد را آمریکا نقض کرده است.
این کارشناس ارشد حقوق بین الملل در مورد بخشی از رای دادگاه در مورد اموال بانک مرکزی، بیان نمود: بانک مرکزی در رای دادگاه به علت این که این بانک شرکت نیست بلکه یک نهاد حاکمیتی است، مستثنی شده است. این یک نقص است اما بیشتر جنبه مالی دارد تا جنبه معنوی، سیاسی، بین المللی و حقوقی. از سویی این مشکل را میتوان در مذاکرات بزرگ کرد و بیشتر مورد توجه قرار داد و حق و حقوق مالی مورد نظر را دریافت کرد.
وی اضافه کرد: دیوان کیفری بین المللی نهاد قضایی سازمان ملل است که حکم صادر کرده است که طی آن ایران و آمریکا برای تعیین میزان غرامت نقض عهدنامه مودت، دو سال با هم مذاکره کنند؛ اگر به نتیجه رسیدند که بهتر و اگر هم نتیجه ای صادر نشد، باید مجدداً به دیوان لاهه بعنوان مرجع قضایی سازمان ملل برگشته و طرح دعوا شود تا دیوان اظهار نظر کرده و مقدار و مبلغ غرامت را اعلام نماید. در این حوزه دادگاه کارشناس و حسابرس تعیین می کند، به رقمی می رسد و رای را صادر می کند.
خروج آمریکا از عهدنامه مودت ارزش حقوقی ندارد
سید ایوب عبداللهی ضمن اشاره به خروج یک طرفه آمریکا از عهدنامه مودت در چند سال پیش، عنوان کرد: عهدنامه در سال ۱۳۳۴ منعقد شده و چون از قراردادها و معاهدات طرفینی و دو طرفه است، بین طرفین اجبار آور است مگر آنکه طرفین آنرا به نحوی نقض کرده باشند. در نتیجه خارج شدن یک طرفه از آن ارزش حقوقی ندارد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب