رئیس مركز توسعه شوراهای حل اختلاف كشور:

صلح را باید جایگزین حکم کرد

صلح را باید جایگزین حکم کرد

به گزارش خبرگزاری نام مرکزی رییس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور اظهار داشت: باید کوشش کرد که صلح جایگزین حکم شود تا به همبستگی اجتماعی و رفاقت و مودت بین مردم کمک گردد.


حجت الاسلام هادی صادقی روز یکشنبه سوم بهمن در همایش صبر، تجلیل از فعالان و منتخبین شوراهای حل اختلاف و نیکوکاران عرصه صلح و سازش استان مرکزی اظهار نمود: همیشه در سراسر زندگی باید قدردان امام راحل باشیم و چه نیک است همه ساله در این مکان شریف جلساتی در راه انقلاب و امام برپا باشد تا این خطه شهیدپرور نیز که در رتبه های برتر پرورش شهید نسبت به جمعیت قرار دارد، بهره مندی بیشتری داشته باشد.
وی با اعلان اینکه کلمه صبر مخفف کلمه بامداد و سازش و بخشایش و رضایت است، صبر صلح و سازش و بخشایش را تغذیه می کند اشاره کرد: ستاد ملی صبر یک ستاد فراقوه ای است و اختصاصی به قوه قضاییه ندارد و هرکسی میتواند بمنظور فرهنگ سازی در امتداد گسترش صلح و سازش و اقدام در این راه، عضو آن باشد.
رییس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور با اعلان اینکه مهربانی خاصیت مومنان است اضافه کرد: صلح و سازش برخاسته از فرهنگ اسلام و راس ایمان است، یکی از خاصیت های مومنان این است که در عین حال که در مقابل کفار با قدرت و قوت و شدت عمل می کنند، در میان خود رحیم و عطوف و مهربان هستند.
صادقی بیان کرد: حضرت فاطمه (س) نیز فرمایشاتی درباب مومنین دارند و خاصیت محبت دوده به شکلی است که اقتضا می کند که با دوستان دوده دوست و با دشمنان آنها دشمن باشیم و با دشمنان دوده و اسلام و قران با قوت و شدت برخورد نماییم.
وی افزود: امام راحل نیز دست پرورده همان مکتب است و با شدت در مقابل کفار می ایستاد و برای وی ترس معنا نداشت و هیچگونه ترسی به وی راه نیافت و با قدرت مقابل دشمنان ایستاد. مام راحل تربیت شده مکتب فاطمه زهرا(س) است و حال ما که ادعا داریم پیروان ایشان هستیم باید پشت سر ولی خود در مقابل مستکبران بایستیم و در برخورد با مومنان جامعه سراپا صلح و سازش و محبت باشیم.
رییس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور افزود: مقام معظم رهبری نیز از دیگر فرزندان حضرت زهرا(س) هستند که همین مسیر را طی می کنند.
صادقی با اعلان اینکه امامان و بزرگان دوده به ما آموخته اند که جامعه نباید انقدر کشمکش داشته باشد و این کشمکش ها و پرونده های وارده به دادگستری زیبنده جامعه نیست و اگر این شد، باید در گام نخست گذشت پیشه کرد و در غیر این صورت از پادرمیانی استفاده گردد. ستاد صبر به همین دلیل تشکیل شده تا همانگونه که شورای حل اختلاف برای پادرمیانی تشکیل شده، اختلافات با رحمت و عطوفت حل شود.
وی افزود: اگر این مهم در جامعه ساری و جاری شود موفق خواهیم شد در غیر اینصورت تنها ضرر و خسران خواهد بود پس همه باید در این حوزه تلاش کنند و این تلاش ها نیز محدود به قشر خاصی نیست، باید کوشش کرد که صلح جایگزین حکم شود تا به همبستگی اجتماعی و رفاقت و مودت بین مردم کمک گردد.
رییس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور با تاکید بر این که شوراهای حل اختلاف نیز می توانند در این راه فعالیت کنند اظهار داشت: برخی قضات کشور ۹۰ درصد پرونده های خودرا با سازش حل می کنند. دستگاه قضا باید ضمن آنکه با شجاعت و بردباری عمل میکند مهربانی و بردباری نیز داشته و خیلی زود حکم را قاطع نکنندگ اگر اینطور شود دادگستری ما قوی و بردبار و شجاع و در عین حال صبور خواهد بود.
صادقی اشاره کرد: در کنار شوراهای حل اختلاف، صلح یارانی هستند که به شکل آزاد فعالیت می نمایند و در کنار این صلح یاران مرکز داوری نیز فعال است که ۲ روز گذشته اولین آزمون داوری و میانجیگری به شکل استاندارد در سراسر کشور برگزار شد، فرهنگ مراجعه به داوری باید گسترش پیدا کند و همه باید تلاش کنند مراجعه به دادگستری با بهره گیری از روش های حل اختلاف کم شود.
وی میانجیگری را نیز یک نهاد تازه تاسیس عنوان نمود و اظهار داشت: یک دوره عده ای در این عرصه گزینش شدند و دو روز گذشته نیز آزمونی در این رابطه انجام شد که امید است این مهم نیز مورد توجه قرار گیرد.
صادقی از دادستان های سراسر کشور درخواست نمود که به این روش های صلح و سازش توجه کرده و برنامه ریزی کنند که شکایات به این موارد ارجاع داده شود.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به سالروز تولد حضرت فاطمه(س) اظهار نمود: خداوند حضرت فاطمه(س) را بعنوان اسوه و الگوی زنان و مردان عالم قرار داد، الگویی که باید همسری برای امام عدالت می شد و مادر ۱۱ امام معصوم که پرچمدار هدایت بشریت شدند.
وی ادامه داد: امروز همین طور روز میلاد امام راحل نیز هست که از سلاله پاک آن حضرت هستند، کسی که پرچم احیای اسلام را در دست گرفت و سلسله امامت و ولایت را در گستره تاریخ استمرار بخشیدند.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: در آستانه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، انقلابی که پرچم آن به دست امام راحل در کشور برافراشته شد و طلیعه جدیدی از جلوه چهره واقعی اسلام بود، انقلابی که "اسلام طرفدار ظالم و دشمن مظلوم" را به "اسلام طرفدار مظلوم و دشمن ظالم " تبدیل کرد.
وی افزود: باوجود تلاش دشمنان که نمی خواستند انقلاب ۴۰ سالگی خودرا ببیند، حالا در آستانه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم و در دهه پنجم انقلاب برای تحقق مطالبات پرچمدار انقلاب تحت عنوان بیانیه گام دوم حرکت می نماییم.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی افزود: تمام مراسمات و جلساتی که سبقه ملی و جهانی و استانی دارند باید در شهر خمین بعنوان مرکز فرهنگی کشور اجرا شود چونکه خمین خاستگاه انقلاب و اقلیم ۷ گانه ای است که امام راحل تا ۱۸ سالگی خودرا در این شهر گذراند و جا دارد یاد و نام و فرهنگ وی در این شهر و کشور گسترده شود.





منبع:

1400/11/03
14:20:24
0.0 / 5
1001
تگهای خبر: آزمون , برنامه , پرونده , حكم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام