کنکاشی بر تصاویر پرسش برانگیز روی برج آزادی
به گزارش خبرگزاری نام نمایش پرچم ایران و چین روی برج آزادی، در ایام اخیر با حاشیه هایی در فضای مجازی همراه بوده، گاها برداشت های سیاسی از آن شده است. منتقدان، آرمان هایی از جنس ملی گرایی و استقلال طلبی را یادآوری کرده اند و این رویداد را در یکی از مهم ترین میادین پایتخت، پرسش برانگیز دانسته اند. اتفاقی که در دیگر سو و در نگاه مقابل، با تعابیر فرهنگی همراه بوده و ضمن اشاره به چند مناسبت همچون شروع سال جدید چینی، برگزاری چنین رویدادی را توجیه پذیر دانسته است.
به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، عصر روز یازدهم بهمن ماه ۱۴۰۰، میدان آزادی تهران پذیرای مراسمی شد که در بخشی از آن، پرچم ایران و چین در یک قاب مشترک از راه فناوری نورپردازی سه بعدی (Video Mapping) روی ساختمان برج آزادی انداخته و سرود دو کشور نواخته شد.
این اتفاق که به قول متولیان برگزاری، با اولویت دادن به اهداف فرهنگی برنامه ریزی شده بود، در ادامه با انتقادها و طرح دغدغه های ملی گرایانه در فضای مجازی همراه شد و نگاه ها را به سمت سیاست، حساسیت ها به کشور چین و قرارداد ۲۵ ساله برد.
مراسم با حضور نمایندگانی از کشور چین، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت امور خارجه و انجمن دوستی ایران و چین برگزار شد و چهار هدف برای آن برشمردند: ۱) شروع سال نوی چینی، ۲) پنجاهمین سالگرد دوستی دو کشور، ۳) شروع بازی های المپیک زمستانی و ۴) تبریک فرا رسیدن چهل و سومین دهه فجر انقلاب اسلامی.
اما بعد از آنکه وزیر امور خارجه کشورمان تصویری از این رویداد را در حساب کاربری اش در توییتر بازتاب داد و از این طریق شروع سال نوی چینی و المپیک زمستانی پکن را به مردم این کشور تبریک گفت، واکنش های مثبت و منفی به دنبال آن شروع شد و برگزارکنندگانِ مراسم را نشانه گرفت.
در این میان، سیدعباس عظیمی ـ رئیس برج آزادی ـ نمایش پرچم ایران و سایر کشورها را بر روی این ساختمان نوستالژیک و استراتژیک، از رویدادهای مرسوم در حوزه بین الملل دانست و خاطرنشان کرد «پیش از این هم در رویدادهایی دیگر مثل روز ملی یا حوادث کشورهایی مثل لبنان، بولیوی، اوکراین و...، پرچم کشورهای مختلف بر روی برج آزادی نقش بسته بود.»
این اظهار نظر می تواند یادآور اتفاقی در بهمن ماه ۱۳۹۸ هم باشد؛ زمانی که در ابتدای انتشار کرونا و اوج گرفتن بحران این بیماری در چین، برج آزادی همزمان میزبان تصاویر و شعارهایی به زبان فارسی و چینی بود که با عباراتی چون «قوی باش ووهان»، اهداف انسان دوستانه و اتحاد بین کشورها را در خاطره انگیزترین میدان پایتخت به تصویر کشید و اتفاقا در آن زمان مورد استقبال اکثریت مردم هم قرار گرفت.
اجرای ویدیو مپینگ برای همراهی با مردم ووهان در انتشار کرونا
منبع: namna.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب